Steers (1981)’a göre, iş stresi, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıkları üzerindeki olumsuz etkileri, personel devri ve işe devamsızlığı arttırması, iş kazalarına yol açması ve örgütsel etkinliği azaltması nedenleriyle kontrol altına alınması gereken bir sorundur.
Çalışanların yaşadıkları stresi yaratan faktörler (stresörler) üç ana gruba ayırarak incelenir ve buna göre stres direnci çalışması yapılır
1.Bireysel faktörler 2. Çevresel faktörler 3. Örgütsel faktörler.
Stres günümüzde ruhsal ve bedensel sağlığımızı olumsuz etkileyen en önemli etkenlerin başında gelir. Oysa stres ile baş etmek olasıdır. Bu oturumda stres yaratan faktörler ve direnç kazanma çalışması yapılmaktadır.
Nilgün Niord
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nilgün Niord bir eğitimci olarak, amacı Sosyal Duygusal Öğrenme becerileri olan Lions Quest Yaşam Becerileri Programını 2007 den buna Türkiye’de vakıf bünyesinde sosyal sorumluluk projesi olarak çalışmaları yönlendiriyor. 107 ülkede uygulanan Lions Quest programının Avrupa Koordinatörlüğünü yapmakta. Sosyal Duygusal öğrenmenin yaygınlaşması için çeşitli yerli ve yabancı üniversiteler ve STK lar ile beraber çalışmakta.
Nilgün Erdem Niord sosyal duygusal becerileri şöyle tanımlıyor:
İş ve özel hayatta başarı ve mutluluk için sosyal duygusal beceriler elzemdir. 21.yüzyıl becerileri olarak da tanımlanan bu beceriler öğrenilebilir. Okul öncesi başlayarak tüm eğitim süreci boyunca uygulanan eğitimlerle bu sağlanmaktadır. İş ve özel hayatında başarı ve mutluluk bu beceriler edinmekten geçmektedir. Örgün eğitimin içinde bu şansı bulamamış yetişkinlerin de kendilerini yetiştirmeleri mümkündür . Bu nedenle gençlerimizin bu konuda becerilerini geliştirmek için çalışıyoruz.
Bu Öğretmenin Sınıfları
Başlangıç Düzeyi
Ocak 21, 2021
Başlangıç Düzeyi
Ocak 21, 2021
Başlangıç Düzeyi
Ocak 21, 2021
Başlangıç Düzeyi
Ocak 21, 2021
Başlangıç Düzeyi
Ocak 21, 2021